top of page
Paardencoaching_edited_edited_edited_edited.jpg

Coachen met paarden

Paarden pikken feilloos op hoe jij je van binnen voelt en wat er (vaak onbewust) veel energie van je vraagt.  Dwars door patronen en overlevingsmechanismen heen. Ze kunnen niet anders. Dat is onderdeel van hun natuur. Vorm je samen met een paard een kudde, dan zal hij dat wat hij bij jou oppikt, spiegelen in zijn houding en gedrag. Zuiver, direct en zonder oordeel. 

De paardencoach vertaalt en in uitwisseling met jou ontstaan er inzichten en meer bewustwording. Dat kan confronterend zijn, maar is zeker verhelderend.

Je wordt je meer bewust van je lichaam en wat er in je omgaat. Precies daar vind je antwoorden op vragen als, waar sta ik, wat wil ik, waar liggen mijn grenzen, hoe blijf ik bij mezelf.

Ook zijn paarden gevoelig voor onderlinge relaties. Tussen twee mensen en/of binnen groepen en teams. Als kuddedier zijn ze het meest veilig in situaties waar alles zoveel mogelijk in balans is. Een disbalans voelen en spiegelen ze direct. Dat kan zitten in onbewuste patronen, (mis)communicatie, gebrekkige samenwerking, rolverdeling en/of leiderschap, etc.

Paarden maken het zichtbaar zodat de balans weer kan herstellen. Dat is in ieder geval de intentie en uitnodiging waar met elkaar op doorgebouwd kan worden.

Het helpt als ieder daarbij eerlijk en open naar zichzelf durft te kijken. De impact van wat het paard dan kan geven is groot en leidt gegarandeerd tot een waardevolle en onvergetelijke ervaring.

Paardencoaching_edited_edited_edited_edited.jpg
bottom of page