Paardencoaching_edited_edited_edited_edited.jpg

Coachen met paarden

Paarden pikken feilloos op hoe jij je van binnen voelt en wat er (vaak onbewust) veel energie van je vraagt.  Dwars door patronen en overlevingsmechanismen heen. Ze kunnen niet anders. Dat is onderdeel van hun natuur. Vorm je samen met een paard een kudde, dan zal hij dat wat hij bij jou oppikt, spiegelen in zijn houding en gedrag. Zuiver, direct en zonder oordeel. 

De paardencoach vertaalt en in uitwisseling met jou ontstaan er inzichten en meer bewustwording. Dat kan confronterend zijn, maar is zeker verhelderend.

Je hoeft hiervoor niet op het paard te gaan zitten. In elkaars nabijheid zijn is voldoende. Indien nodig doen we een eenvoudige oefening of gebruiken we materialen om een thema nader te verkennen.

Omdat het paard laat zien waar de grootste disbalans zit zonder daarbij jouw gedachten of wensen te lezen, kan het zijn dat er wat anders naar boven komt dan je van tevoren had verwacht of zelfs gehoopt. We nemen de zuivere feedback van het paard dan als uitgangspunt en kijken samen hoe dit in verhouding staat tot jouw verwachtingen.

Het helpt als je eerlijk en open naar jezelf durft te kijken. De impact van wat het paard je dan kan geven is groot en kan nog tot weken later leiden tot waardevolle inzichten. 

Het paard kan alleen ontspannen zijn als jij dat ook bent en zal je daarom tevens helpen om weer in balans te komen. Dat is het helende effect dat paarden hebben en veel liefhebbers aantrekt.

Paardencoaching_edited_edited_edited_edited.jpg